Bergebo skimaraton 2011

Vilken skidpropaganda det bjöds på i Bergeboterrängen. Strålande sol, vit snö och skön temperatur. Det enda som störde var väl i så fall snöförhållandena som gjorde vallaångesten svår innan start. Den gamla grova, isiga snön i kombination med  den nyfallna fina gjorde att jag fick välja mellan pest eller kolera. Jag valde dåligt fäste och bättre glid och det var nog rätt för det gick riktigt bra idag.

Likt förra helgen tappade jag täten i stort sett omgående men kunde sen gnida på i mitt tempo utan att mattas mer än normalt. Hade lite draghjälp av Anders Eriksson ett tag men hamnade sen solo ut på andra varvet och förblev så in i mål. Slutade fyra, 4:37 efter Kalle Gräfnings som vann. Tycker det var lite för mycket tid fram men jag slog å andra sidan några stycken som jag inte hade räknat med att vara före så mitt lopp var nog helt ok.  Resultatlänk och bildlänk.

Jag hade stor hjälp av Malin och Sven Eriksson som stod för vätskelangningen idag. Tillsammans med ett par slurkar av arrangörens vätska så tror jag att jag drack närmare 14 gånger och det är nog nästan för mycket.

Hennie testade spårkvalitén innan start

Snart i mål

4 kommentarer to “Bergebo skimaraton 2011”

 1. Tom säger:

  Bra jobbat, Tomas! Lite gnugg i tempoställning på det här så jävlar anamma!

 2. Linapina säger:

  Himla bra kört!

 3. ingrid lundgren säger:

  Både far o dotter på skidor,mor då?Men nån måste ju hålla i kameran!

 4. tomp säger:

  Tom & Lina>>> Tackar!
  ingrid>>> Rätt där. Malin stod för fotande och vätskelangning. Då är det svårt att hinna bli med själv på bild.

Lämna en kommentar