Årets första cykelvurpa

Jag cyklade till gymmet för lite intervaller på bandet i morse då jag strax innan rondellen in på Stationsgatan blev ikappåkt av en bil. Eftersom jag förstod att jag kanske var i vägen mitt i körbanan så höll jag ut till höger i snömodden. Det var bara det att in i rondellen övergick modden till en isvall som mitt framhjul levde sitt eget liv på. Jag klarade inte av att parera utan gick i backen och gled ut i rondellen och blev där liggandes mitt i körfältet. Som tur var hann den bakomvarande bilen stanna och jag klarade mig utan några som helst blessyrer. Hur som helst så reste jag mig upp, borstade av snön, vinkade lite förmätet till bilen som tack för att han stannat och som tecken att jag var ok. Sen var det dags att cykla vidare och hur tror ni då jag besteg min dubbdäcksförsedda lila Univega (årsmodell ca 92)? Jo så här:

Snacka om att cykelcrosstakterna sitter i… Detta var nog tecknet på att jag måste köra någon tävling nästa år. Men då får jag nog använda en annan cykel trots att Univegan är lämpligt bestyckad med cantilever-bromsar.

1 kommentar to “Årets första cykelvurpa”

  1. ingrid lundgren säger:

    Tur att du klarade dej utan blessyrer! Kan man inte ha stänkskärm??

Lämna en kommentar