Vätternrundan (den längre versionen)

Oj då, verkligheten kom visst ikapp ikväll då jag insåg att jag ska hålla i styrelsemöte i BRF:en i morrn och var i behov av förberedelse. Att plita ner den långa versionen av Vätternrundan kändes därmed inte lika lockande som tidigare idag, men jag gör ett försök.

Jag har av någon anledning varit lite spänd inför det här loppet. Men så här i efterhand så förstår jag inte riktigt varför. Det gick ju hur smidigt som helst:

Vi kom till Motala i fredags med husbil som vi lånat i Uppsala av Malins morbror Bengt. Väl på plats tog vi en snabb vända på torget för att hämta nummerlapp och sen installerade vi oss på Staffanstorps camping där vi bokat plats. Där hade jag en lugn eftermiddag då jag mekade lite cykel, provpackade lite enerigkakor, sippade Vitargo och nålade på nummerlappen.

Framåt kvällen var det gemensam middag och taktiksnack med masgruppen ute på lokal. Anders Olsson snackade målsättning och Reck pratade om vad vi måste göra för att nå dit. Mycket välformulerat och en motivations- och moralhöjare för hela gänget.

Morgonen före start var lugn. Lite mer pill med energitillskotten, mer Vitargo och påfyllning av flaskor. Några funderingsvändor kring klädval hann jag också med förstås. Väl vid startplatsen kändes det till sist lugnt och under full kontroll då det bara var det roliga kvar.

Loppet gick som sagt bra. Samarbetet rullade på fint och hela ligan hjälpte till på ett snyggt sätt utan några incidenter. Att få köra i samma grupp bröderna Stevenson, en tredjedel av team Cykelcity, Sven-Åke Nilsson, Håkan Persson, Mattias Reck, Glenn Dahl mfl var en riktig fröjd och någonting jag kommer att minnas ett tag framöver.

I mål väntade Malin och Hennie med en Vätternrundeälg som jag fick stoltsera med runt halsen i målområdet. Efter lite mat så drog vi oss tillbaka till campingen och packade ihop alla prylar och sen bar det av till Simon med familj i Norrköping. Lite grill, en öl och några glas vin senare så sov jag sött i husbilen igen.

Igår var det en heldag i spöregnet på Kolmårdens djurpark som stod på agendan och det var lite tunga ben i backarna men allt som allt även det en jättelyckad dag trots misärväder. Lejonhannens rytande i Safariparken och delfinshowen var bäst. (det var ganska skönt att slumra lite under Bamseteatern också iofs)

Efter avlämning av husbilen i Uppsala och bilfärd hem till Borlänge var jag inte i säng förrens halv två så ögonen har varit lite grusiga på jobbet idag,  nu måste jag därför prioritera sängen så bilderna och GPS-filen kommer senare.

1 kommentar to “Vätternrundan (den längre versionen)”

  1. Fritz säger:

    Grymt gjort av er alla!
    Mvh
    Fritz / Cykelbloggar

Lämna en kommentar