Mera Vättern

Jag kan inte riktigt släppa det här med Vätternrundan. Dessvärre har det gått på skit med mina bilder då det strular med wordpress bloggverktyg på nåt vis. Ni får hålla till godo med GPS-filen så länge.

Har ni förresten läst Håkan Perssons blogg. Han skriver om vår tur runt Vättern på ett bra och målande vis. För egen del var Håkan en av mina motivationshöjare under rundan. Helt enkelt på grund av att vi bytte några ord då och då om hur det gick med samarbetet, hur vi låg till i fart och lite hur det kändes i kroppen. Att ”gubben” är 56 år och inte stod över en förning vad jag kunde se är grymt imponerande.

Men. Det som jag förundras mest över är hans energiintag under turen. En och en halv (1½) flaska sportdryck och två (2) gel! Det är helt otroligt, hur orkade karln med det? Själv hade jag fyllt cykeln med stora flaskor både i de vanliga flaskställen och i två sådana där pinsamma flaskställ bakom sadeln. Dessutom hade jag en liten ramväska full med mat och fickorna fulla med Enervits liquid och som om inte det vore nog så fick jag en slunga av Frykberg vid Boviken fylld med godsaker.

Jag åt och drack det här:
4×75 cl sportdryck
1x50cl Kaffe/cola
3 bars
4 Enervit liquid (varav två med koffein)
2 Enervit gels
1 bulle med nutella och banan
10 chips och
4 saltgurkeskivor

Idag körs tempo-SM på Sollerön. Jag är inte med och har aldrig tänkt vara det heller eftersom jag bestämde mig för att lösa veteranlicens i vintras, men lite sug att vara med finns där ändå. Segern är vikt åt Gustav Larsson om inte Löfkvist kan utmana. Placeringarna där bakom är sen mer spännande.

7 kommentarer to “Mera Vättern”

 1. Marcus Streijffert säger:

  Riktigt imponerande insats av dig och hela gänget, 6.52 är en strålande bedrift. Själv är jag nöjd med mina 8,28, är bara andra året som jag cyklar landsväg. Nästa år ska jag fixa sub8 och på sikt drömmer jag om att greja sub7. Med motivation och mkt nötande ska det nog gå.

  Har hört om dig via Lena Aronsson, min faster. Tar gärna emot träningstips av dig som har koll och om du nån gång ska ta en tur i mänskligt tempo vore det jätteskoj att hänga med. Bor i Uppsala, men kommer vara i Borlänge hela sommaren. Siktar på att köra ca 40 mil/vecka här under sommaren.

  Mvh Marcus

 2. tomp säger:

  Marcus>> 8:28 är riktigt bra! Försök få plats i någon sub-grupp där alla har likvärdiga ambitioner så fixar du 8 timmar lätt nästa år.

  Nåt gemensamt träningspass borde vi väl få till. Vi brukar relativt kontinuerligt köra gemensamma distanspass med Borlänge cykelklubb framförallt på helgerna. Varje onsdag kör vi dessutom träningsrace på olika ställen runt Borlänge vilket är riktigt bra fartträning. Du kan hålla utkik på http://www.bck.nu

 3. Marcus Streijffert säger:

  Ja, ska försöka hitta en stor och ambitiös Sub8-grupp till nästa år, gör enormt mycket att ha en bra klunga hela vägen.

  Ska hålla span där.

  Hur mycket cykling tränar du ungefär? Jag har själv försökt ligga på 30-35 mil/vecka och ska trappa upp till 40 mil här under sommaren. Till vintern tänkte jag skaffa en trainer så att jag både kan träna på min racer och köra spinning. Har gjort enormt mkt för mig att träna med CK Uni i Uppsala, blir en helt annan kvalité på träningen med klubb och få nöta tuffa intervaller etc.

 4. tomp säger:

  Marcus>> Jag har dålig koll på milen nu för tiden. Kanske 15-20 mil i veckan, blir mer korta och hårda pass än långa och långsamma. Jag lever fortfarande på den tid jag lagt ner tidigare år. Funkar ett tag till tror jag.

 5. Marcus Streijffert säger:

  Nu när jag har börjat träna med klubb har det blivit mer tuffa intervallpass för min del också, är sån träning som ger mest.

  Vilken lyx att kunna träna så ”lite” och ändå prestera på topp. Jag som är ny inom cyklingen får slita hårdare men tycker det är skitskoj att vara ute och köra och vill verkligen bli duktig, så har inga problem att lägga ned den tiden som krävs:).

 6. Gammgrannen säger:

  5 BÄRS?? Jaja, hoppas ni inte snubblade på leksakerna. Tore sa ingenting, och eftersom bilen var hemma var det väl inte BB utan nån granne som ni befann er hos.

 7. tomp säger:

  Svempa>> Aha, det var du som var här. Jag var mitt i nattningen och kunde inte lämna min post, men trodde Malin gick och öppnade. Hon var dock ute på promenad visade det sig sen. Så vi var lite fundersamma vad det var som lämnat tecken på trappen.

Lämna en kommentar