Seger i Solleröloppets seniorklass

2006 körde jag Solleröloppet första gången. Då var det seniorklassen som gällde och jag slutade trea i spurten efter Jerker Strömqvist och Sigve Colbjörnsen. Sen dess har jag kört i elitklassen där personbästa är en åttondeplats från 2008.

Igår var det så dags för start i seniorklassen igen. Eftersom starten traditionsenligt gick i ottan så åkte vi upp till Mora dagen innan och snyltgästade lite hos familjen Bergkvist/Eriksson i Kråkberg.

Loppet då. Vi Borlängecyklister var med bra i inledningen och gled växelvis med på lite attacker. Efter nån mil gick sen en grupp om två cyklister iväg som sedan fylldes på med en tredje. Eftersom backarna börjar mitt i loppet var det kontrollerad körning i klungan och vi räknade med att vi skulle komma ikapp utbrytarna i backarna eller strax efter. Därför la vi inte ned någon möda med att försöka köra ikapp frontmännen. I nedförskörningen inför sista stigningen förbi folkparken i Skeer var utbrytarna inhämtade och tävlingen tog ny sats.

Då det inte var någon som ville hålla ordentlig fart blev klungan ganska stor igen och det lutade mot att det skulle avgöras i en spurt då det är alldeles för stora vägar och lättåkt terräng på tillbakavägen till Sollerön för att det ska gå att smita iväg innan spurten.

Med knappa milen kvar kom klubbkompisen Jonas Eriksson dock loss med ett par andra och då Patrik Moris bevakade kontraattackerna så kunde jag hålla mig kall och vänta in spurten. Lyckades placera mig bra in mot Utanmyra då sista brytet precis blivit uphämtat och hade fokus på att gå in topp tre i sista kurvan. Robban Österling försökte sig på en kilometerattack, men fick inget riktigt utrymme och jag gick in i sista kurvan som tredje gubbe och drog igång mer eller mindre direkt. Det svarade bra och jag kände mig aldrig hotad under det uppförslutande upploppet och passerade mållinjen först. Gött! Grämer mig dock lite för att jag missade chansen att sträcka både händerna över huvet vid målgången. Var helt enkelt för trött och vimmelkantig så det blev nåt sorts halvhjärtat försök med ena handen i luften istället.

Förärades därefter med en brudkista i pris och med en hjälm, lite energiprodukter och ett presentkort från cyclecomponents.com från seniorcupen.


 

Efter att ha kollat lite på SM-linjet i Gesunda så drog vi hemåt och åt midsommarmiddag i glada vänners lag. Hade det dock tungt att hålla ögona öppna ordentligt efter en lång dag.

Stort grattis till Philip Lindau och Cykelcity som vann SM, det gjorde dom grymt bra.

4 kommentarer to “Seger i Solleröloppets seniorklass”

 1. Christer C säger:

  Grattis till vinsten.
  //Christer C

 2. ingrid lundgren säger:

  Fortsätt och vinn du,det är så trevlig läsning o inget skryt,för är man bäst så är man!!

 3. Glenn säger:

  Grattis! Lycka till med resten som kommer i sommar.
  //Glenn

 4. jokkmokkstomten säger:

  Gratulerar till segern i Solleröloppet .Själv har jag varit en månad på träning på Mallorca . Nästa evenemang blir Tomtekonferensen i Köpenhamn i slutet av juli Vi blit ca 180 tomtar från hela världen

Lämna en kommentar