Cykel & Fjäll Grand Prix

Igår bjöds det på cykeltävling på mina träningsvägar i och med Cykel & Fjäll GP som startade på Stora Torget i Falun med mål uppe vid hoppbackarna. Mastern släppte längs vägen jag åkte till skolan under ettan till sexan så nog var det lite hemmastämning allt. Dessvärre hade jag lite missflyt under dagen.

Jag gjorde några halvdanna försök till att komma loss från klungan i början innan jag insåg att bäst-före-datum gått ut på mina attackben. Blev sen rejält stum upp mot Solarvet men trodde att jag skulle kunna jaga ikapp utför. Bombade därför på på grusvägen i början men körde rätt ner i ett hål så att baktuben tvärpunkade. Det var bara att vända om och börja försöka hitta skjuts hemåt eftersom jag inte hade något nytt däck med mig. Efter nån minut av uppförscykling på tomt bakdäck stötte jag på Janne J som turligt nog hade ett extrahjul jag kunde låna. Klungan hade då försvunnit all världens väg så det blev till att åka runt den fina och utslagsgivande banan som träning. Fick sällskap av Björn Eriksson och några till och vi hjälptes åt att föra vår lilla grupp vidare i hyfsad fart. Det var inte direkt det roligaste jag gjort och tankarna gick till senaste gången jag körde Gran Fondo. Det var Rattaralli i Estland 2009 där jag punkade mitt på den estniska landsbygden, inte långt från Otepää, men lyckades få ett nytt hjul av en polsk servicebil som stannat vid en krasch.  Igår hade jag i alla fall sällskap som det dessutom gick att prata med.

Kilometrarna rullade på ändå men med ett par mil kvar var det dags igen på grusvägen mellan Grycksbo och Österå. Punka bak på Jannes hjul. Denna gången gick det snabbt att få det fixat då Björns föräldrar turligt nog låg bakom just här och jag fick återigen ett nytt hjul. Gick i mål som 49:a, 22½ minut efter Landström som vann före fem klubbpolare. Ett kul initiativ var det i alla fall med detta koncept och jag hoppas Team Cykel & Fjäll kör vidare nästa år. Då vill jag vara med igen tror jag.

Idag var jag med i Dalarnas Tidningar. Det där med att vara före detta världsmästare ger fortsatt publicitet vad det verkar och det är väl kanske så det ska vara.

Lämna en kommentar