Vansbrosimningen på söndag

Nu är bloggen uppe igen efter några dagars frånvaro.

På söndag smäller det för min tredje klassikerstart för året. Det är även den gren jag har överlägset minst erfarenhet av och det jag är sämst förberedd inför. Jag pratar givetvis om Vansbrosimningen, 3 km simning i Vanån respektive Västerdalälvens vatten.

Har fått låna våtdräkt av brorsan så utrustningen är det inget fel på. Däremot är min simteknik under all kritik. Vi gnuggade crawlteknik tillsammans med Jocke Jardeby redan i maj men sen dess har det inte blivit nåt mer och nu är det ju bara några dagar kvar till start. Jag provsimmade några tag i dräkten i måndags och då fick jag en bra känsla, som att jag nästan fick till det med andningen under frisim. Idag körde jag en dryg halvtimme långt pass vid Uvbergsviken och det gick inte alls. Så nu ger jag upp förhoppningarna att kunna crawla överhuvudtaget och kör bara bröstsim.

Någon tidsjakt kommer jag inte ge mig in på utan nu gäller det bara att överleva.

1 kommentar to “Vansbrosimningen på söndag”

  1. Åsa Hagberg säger:

    Lycka till på söndag Tomas! Jag simmade halva distansen idag och det gick inte fort men jag klarade mig utan kallsupar. Vår målsättning var/är lika, ”bara ta sig i mål för att det ska göras” och det kommer du att fixa galant :) .

Lämna en kommentar