Vansbrosimningen

Sådär. Då var den tredje delen av klassikern avklarad. Startade kl 13.15 tillsammans med min barndomskompis Simon och hans polare Andreas så det var lite skönt att ha någon att skitsnacka av sig lite nervositet med innan start. Måste ha lyckats bra med just det eftersom jag var lugn som en filbunke när vi klev ner i det nittongradiga vattnet och såg mest fram emot att få uppleva Vansbrosimmet från första parkett. I vanliga fall när det vankas tävling brukar det vara någon sorts anspänning innan jag kommer iväg men det var det som sagt inte igår.

När sen starten gick försökte jag bara hitta en bra rytm på bröstsimmet med så avslappnad och rätt teknik som möjligt. Eller det jag tror är rätt teknik i alla fall. Hade lite svårt att anpassa mig till att det fanns en massa andra badare i vattnet och gick ut långt till vänster för att få lite fri väg. Efter tio minuter någonting var jag dock inne i det och sökte istället draghjälp bakom andra som hade bättre driv. Jobbade på med mitt bröstsim och höll för det mesta jämna steg med dom runt i kring.

Medströmmen i Vanån klarades av på 39 minuter och in i motströmmen i Västerdalälven för de sista 900 metrarna så hade jag bra med krafter kvar och kunde öka frekvensen lite. Försökte hålla mig så nära bryggan som möjligt men eftersom vi då började kom ikapp mycket folk som startat en halvtimme tidigare så fick man ofta ligga en bit längre ut där strömmarna är starkare när man skulle simma om.  Tyckte ändå att sluttampen på loppet gick väldigt bra och jag försökte till och med kosta på mig ett försök till långspurt. Kom i mål på 57:56 vilket jag är väldigt nöjd med. Hade inga stora förhoppningar om att ta mig under timmen då jag är en bedrövlig simmare, men det gick ju galant. Fick stryk av Simon med 9 sekunder så vi var riktigt jämna.

Det gick alltså utmärkt att simma Vansbrosimningen med minimala förberedelser så jag får sälla mig till dem som tycker att det inte är någon riktig utmaning i klass med de andra klassikerna. Åtminstone när det är så varmt och skönt i vattnet som det var igår. Men, den dåliga simbakgrunden har nu gett sig till känna i min gamla kropp med en grymt öm högerljumske och ett tvärstelt vänster knäveck. Förhoppningsvis ger det med sig om ett par dagar så att jag kan starta igång löpträningen på allvar.


Lämna en kommentar