Skidintervaller

Trots att jag precis skrivit att jag inte känner något skidsug på CykelCity’s teamsida så körde jag skidor idag. Provade Skräddarbackens elljusspår för första gången sedan Tunaloppet -91 eller något sådant och jag blev glatt överraskad då den inledande uppförsbacken fortfarande gav puls och då jag kunde ansluta till spåret i stort sett hemifrån dörren.

Dryga halvtimmen 70-20′s + uppvärmning och nedåkning där benen var ok och fartkänslan hög eftersom jag var ute i mörkret innan jobbet med pannlampan på. (Ja, de har inte elljusspåret tänt kl 5:30)  Kom på att det nog var ett bra tag sedan jag genomförda dylika intervaller med skidor på fötterna, om jag ens gjort det någonsin. Vet i alla fall att jag och Ola Mopers körde ett helt gäng stakintervaller på rullskidor i Idre någon gång i slutet av förra eller i början av detta årtusende.

Ikväll kör jag längre tröskelintervaller ute på crossen och imorgon efter lunch bär det av till Häggeby för helgläger med laget vilket är tänkt ska vara starten för min nästa riktigt hårda träningsperiod.

SkidO-kompisarna sköter sig på NoM uppe i Orsa och både Arnesson och Rost levererar som förutspått. Extra roligt var att kvarnsvedskamraten Martin Hammarberg fick kliva in på poängplats med en snygg fjärdeplacering på långdistansen.

Lämna en kommentar