Olli-Markus!!

Junioren Olli-Markus Taivainen krönte idag sitt medaljinsamlade på skidO-VM i japanska Rusustu med ett guld på medeldistansen. Ruskigt imponerande av den unge finländaren.  Tur att jag lagt ner så att jag slipper  förnedringen. Landsmännen Staffan Tunis och Matti Keskinarkaus tog silver och brons och Finland får därmed räknas som favoriter i morgondagens stafett. De svenska killarna lyckades tyvärr inte träffa rätt det här mästarskapet och har nu stafetten på sig att återställa ordningen. Peter Arnesson var återigen bäst av de svenska, den här gången med en femteplats. Senaste individuella VM-medaljerna för svenska herrar är nu Bertil Nordqvists silver och Tobias Åslunds brons från sprinten i Levi 2005. Bäst när det gäller?

Damerna däremot fortsätter att leverera. Helene Söderlund tog sin tredje medalj genom ett silver och Josefin Engström knep bronsplatsen. Glädjande och spännande till stafetten i morgon. Frågan är vem som ska köra tredje sträckan? Unge hungrige Johanna Edin eller rutinerade Marie Ohlsson? Båda kan nog vara vinnarkort.

Ni har väl sett Capinordics Mallorcaprogram? Annars finns det på Fredrik Ericssons blogg. Hårt så det räcker och blir över. Själv ska jag prova cykla idag. Kiropraktorbesöket hos Niklas Carlsson i Gävle i torsdag efter tips av Anders Åkerman verkar ha gjort susen och nu är det upp till bevis på sadeln. Håll tummarna!

Lämna en kommentar