Förvirrat i Götene GP

Det blev inget bra idag i avslutningen av Götene GP och jag ska försöka beskriva förloppet. 

Tävlingen inleddes med 25st poängtävlingsvarv där de tre första varje varv knep poäng. Därefter summerades poängen och de 10 cyklister med flest poäng gjorde sen upp i en elimineringstävlingsfinal där siste man varje varv plockades av banan. Både jag och Stenberg lyckades ta oss till final och de sex första varven flöt på fint då vi båda höll oss kvar i tävlingen. På det fjärde sista varvet trodde både jag och Stenberg att vi hade en medtävlare bakom oss och trodde därmed att vi båda klarade oss vidare. Så var det dessvärre inte och Patrik skulle egentligen ha klivit av då.  Jag la sen en stöt som blev inhämtad och mitt krut för nästa spurt var borta, men jag var inte så ledsen för det för jag hade ju bäddat lite för Patrik trodde jag. Detta var alltså egentligen tredjeplatsspurten men som alla vi som var kvar i tävlingen trodde var fjärdeplatsspurten. Joakim Åleheim, Jakob Södergrann och Patrik gjorde sen upp om det där Patrik vann elfte spurten som inte var värd något.  Som ni förstår var förvirringen total. Södergrann vann, Åleheim tvåa och jag blev trea. Patrik blev deklasserad till tionde plats då han fullföljt varven trots att han skulle kliva av. Enligt uppgift hade de ropat och skrikit åt oss men jag märkte då ingenting i tävlingshetsen där hörbarheten dessutom försämrades med en ihärdig blåst. En tråkig avslutning blev det i alla fall och tråkigt att vi inte lyckades vinna, men det blir nya tag i morgon då Kinnekulle väntar.

Jag delar rum med Wilert här på hotell Ciele  i Lidköping och inte med Malin och Hennie som det var tänkt. De var tvungna att stanna hemma då Hennie hade rejäl feber under natten. Hon har några nya tänder på väg så troligtvist är det dom som spökar. Tråkigt som sjutton att de inte kunde följa med.

2 kommentarer to “Förvirrat i Götene GP”

  1. Mopers säger:

    Lycka till imorgon, kör hårt och håll koll på konkurrenterna! Gräset växer även i Mora och premiärturen med gräsklipparen är även avklarad för mig! Hoppas de där hemma mår bättre! Löpformen kommer allt närmare!! Behöver dock några veckor till innan jag matchar dig!

  2. Hammer säger:

    Och här klagar man på diffusa kartor emellanåt… Kör hårt i morgon!

Lämna en kommentar