Tallin-Tartu GP

Blev en varm dag i sadeln idag. Tyckte jag hade skitben från start och blev syrafylld direkt jag tog vind. Satt därför och försökte gömma mig så mycket som möjligt i början. Efter ca 6 mil såg jag att det gick en större grupp som jag stötte ikapp på egen hand vilket kostade väldigt mycket kraft. Strax efter jag kommit ikapp anslöt även några storfräsare som Jaan Kirsipuu mfl och farten blev hög och jag flög av direkt. Detta blev dagens vinnande utbrytning och tio man gick som höll till mål. Kändes surt att ha gjort en vägvinnande manöver men sen inte vara tillräckligt bra för att fullfölja den.

Eftersom vi inte fick med någon i gruppen så blev det en del körande för oss i klungan men vi tog aldrig mycket tid på utbrytarna. Resten av racet gick väldigt ryckigt enl min mening och ömsom led jag på strängen ömsom satt jag och fisåkte i klungan. Då det var ca 6 mil kvar gick det en liten grupp som jag gick med i. En ensam polack låg lite framför och då farten dog i gruppen jag satt i stötte jag fram till polacken och vi började samarbeta vilket till en början kändes dödsdömt då klungan var precis bakom. Efter ett tag anslöt dock en finne och en estländare och vi fick upp farten och samarbetade riktigt bra. Tillslut hade vi 2 minuter till klungan och vi insåg att vi nog skulle hålla undan för den. Fram till täten var det dock alldeles för långt för att vi skulle komma ikapp. Vi höll undan och fajtades om 11:e till 14:e platsen på sluttampen. Estländaren var först att attackera och jag kontrade direkt på honom men var för stum för att få någon lucka och fick de andra på hjul direkt vilket gjorde att pulvret var slut till spurten och jag blev sist i vår grupp och slutade alltså som 14:e man. Är riktigt nöjd med det då min bakgrund de senaste veckorna har varit lite sisådär och med tanke på känslan i benen så var det ett riktigt bra resultat. Detta var ju faktiskt den största tävling jag åkt hittills i min korta cykelkarriär då det var en UCI 1.1. Estländaren Erki Pütsep vann före Jaan Kirsipuu.

1 kommentar to “Tallin-Tartu GP”

  1. Linapina säger:

    Härligt jobbat, kul att du få betalt för all träning!
    Antar att det finns ganska många saker som är enklare än att blir elitcyklist.
    Hoppas att du får ordning på benen, då blir det jobbigt för dom andra.

Lämna en kommentar