Kortbane-SM

Det blev en dubbelseger till laget igår genom Balck och Stillfors. Grymt bra! Min egen insats var sådär. Flåsade och svettades med rusande hjärta hela loppet oavsett jag tog i eller inte. Körde med huvudet under armen då det var dags för avslutningen men det gick ju vägen för oss ändå. Tur man har starka lagkamrater. Själv blev jag 25:a.

Stillan fick gå på dopingtest efter sin andraplats och hade svårare att prestera där än på tävlingsbanan. Med 68mil hem så vill man ju gärna komma iväg så snabbt som möjligt men det var bara att gilla läget trots att det drog ut på tiden. Jag har ju varit i samma situation som honom förut och vet att det inte är någon idé att stressa på ytterligare. Kvart över sex kom vi iväg och det blev en lång resa hem med ankomst till Skräddarbacken 0:59. Tog därför lite sovmorgon i morse och fick några värdefulla minuter med familjen som jag ser för lite av för tillfället. Samvetet gnager… Är dock inte långt kvar till det blir lite paus i tävlandet och jobbandet så det ser jag verkligen fram emot. Tävlingarna och resorna med laget är jäkligt roliga, men frånvaron hemifrån är inte lika upplyftande. Malin drar ett tungt lass på hemmaplan och jag är otroligt tacksam att både hon, Hennie och övriga släkten är med och stöttar upp min cykelsatsning. Dock känns det inte alltid särskilt bra att få så mycket hjälp utan att ge lika mycket tillbaka, men jag hoppas kunna gottgöra lite när idrottskarriären så småningom är över.

Fick lite förklaring på pulsrusningen från gårdagen då jag vaknade i morse med snornäsa och rosslig hals. Kändes dock bättre framåt eftermiddagen så jag gjorde några tappra och ganska patetiska försök till backintervaller i grannkommunens bästa backe under kvällen. Bästa tid 5:06. Avslutade med två ggr 10×40-20 upp mot Sörskog och då kändes det lite bättre.

Lämna en kommentar