Kraschkungen

Så var det dags att syna asfalten igen. Blev stressigt i morse då jag hade punka på standardcykeln och eftersom det regnade ville jag ha en cykel med skärmar då jag skulle till jobbet. Tog därför vinter-MTB:n som är besytckad med förlängda skärmar men som fortfarande har vintersulor på. Pumpade upp däcken och slungade mig iväg utför backen hemifrån och kom snabbt upp i marschfart. Då började framskärmen vibrera och ta i hjulet och jag hade precis börjat bromsa då framhjulet plötsligt låste sig helt, slangen smällde och jag flög över styret. Tog emot mig med händerna men höger höft och armbåge tog det mesta av smällen. Reste mig dock snabbt och kunde konstatera att framdäck och slang helt krängt av hjulet så det var bara att knalla hem igen.

Hade då ganska ont och började känna mig lite svimfärdig så jag la mig direkt på golvet då jag kom hem innanför dörren. Var sen på väg att svimma ett par gånger, lyckades hålla emot men tillslut svartnade det för ögonen. Malin har berättat att jag sen skrek till, krampskakade och ögonen snurrade i ögonhålorna vilket gjorde att hon blev rädd och ringde ambulansen då det var en ovanlig reaktion för en vanlig svimning. Jag hann dock piggna till innan hon pratat färdigt med larmcentralen så de skickade ambulansen i normal fart upp till Skräddarbacken. Väl där kunde ambulanskillarna konstatera att det trots allt bara handlade om en rejäl smäll mot kroppen och rejäla skrapsår så de skjutsade mig till vårdcentralen vid Jakobsgårdarna där jag plåstrades om. Kändes lite fånigt att åka ambulans för lite skrapsår men det är såklart bättre att vara på den säkra sidan. Jag hade ju kunnat slagit i styret eller så och haft inre skador.

Mår nu bra men är omtöcknad efter medvetslösheten och har ont i såren. Låret fick sig en smäll också och är ganska stelt men det har snabbt blivit bättre så det ska förhoppningsvis inte hindra mig från att kunna träna.

6 kommentarer to “Kraschkungen”

 1. Bergkvist säger:

  Krya på dig !

 2. Hammer säger:

  SHit man! Krya på dig

 3. DE säger:

  Krya på dig!

 4. Robban Ö. säger:

  Man blir ju rädd när man läser din blogg.. ta och krya på dig nu, så du nån gång kan få stolpe in istället för stolpe ut.
  Hyttgatan 37b önskar krya på dig!

 5. Tomas säger:

  Tack allihop för omtanken, det värmer! Jag mår emellertid bra, men är öm.

 6. Böna säger:

  Du kanske blev framtung av mustaschen.

Lämna en kommentar