Östersundshelg

Det blev en bra helg. Jag hade Malin och Hennie med mig upp till Östersund och eftersom jag ser min bror med familj alldeles för sällan så passade vi på att bo där när vi var i krokarna.

Sen start på lördagen gjorde att vi hann agera följeslagare och vätskelangare åt brorsan som sprang Östersunds marathon. Var inte avundsjuk på honom direkt, men han gjorde det bra trots skitväder.

Hennie tyckte det var kul med maraton

GP:t på skidstadion gick kalasbra för laget. Linkan stod för showen och körde solo större delen av tävlingen och vann. Kalle och Patrik var även de loss länge och blev tvåa och trea och jag och Jonas gick ikapp dem med två varv kvar och blev fyra och femma. Balck vann sen klungspurten tog hand om sjätteplatsen. För egen del kändes det jäkligt bra att ha lite pang i benen igen. Var dock ganska nära att gå i backen redan i starten då jag med nya klotsar under skorna inte fick i pedalen och när jag väl kom iväg vek jag åt sidan så att David Marklund fastnade med sitt styre under min sadel och vi satt ihop så i några oroliga sekunder innan grejerna lostnade och vi kunde åka vidare.

På söndagen försökte vi sätta press på de andra lagen och lyckades ganska bra. Härkebacken varje varv tog ut sin rätt men det blev ändå inte riktigt så hårt som jag hade trott. Tyvärr fick vi inte riktigt till det i det avgörande läget och en urstark Henrik Åbom kunde ta hem spurten före en norrman och med Kalle på tredjeplats. Balck blev fyra och Johan, Patrik och Jonas tog hand om platserna 6-8. Själv blev jag tia och var nöjd med dagen.

Sverigecup Östersund

Hemresan blev sen svettig då Hennie hade svårt att komma till ro och tyckte bilbarnstolen var mer obekväm än någonsin. Efter en ny flaska välling i Orsa gick det dock bättre hem till Borlänge trots att passagen genom Rättvik gick ovanligt långsamt då det var Classic Car Week och parad med gamla bilar. Vi kände oss hyfsat malplacerade där kan jag säga.

Idag har jag försökt gjort så lite som möjligt. Nästan. Jag och Hennie plockade av vinbärsbuskarna på förmiddagen. Hon tröttnade dock rätt fort och kom på att det var roligare att ta nävar med vinbär från hinken och lägga någon annanstans, tex på gräsmattan eller i sandlådan. När det var färdigplockat blev det syltkok och nu har vi sex fulla burkar med svartvinbärssylt. Med tanke på hur lite sylt vi äter här hemma så lär nog dessa räcka ett tag.

Vinbärsplockning

Imorgon tar jag tåget till Alingås för första dagen av Scandinavian Week.

Lämna en kommentar