Träningshelg

Det blev ett träningsintensivt veckoslut. Distanspass med Borlänge CK stod på programmet i lördags och med trötta ben sen spinning i Maserhallen i torsdags och trötta ögon efter vinkonsumtionen i fredags så blev det jobbigt. Dessutom premiärade jag på dubbdäcksförsedd vinter-mtb och den går inte av sig själv direkt. Som inte det vore nog så var den blivande junioren Mattias Fröberg på trisshumör och drev på i överdistansfart hela passet som genomfördes i snöblandat regn och slask. Fy fan vad jag led. Som tur var pausade vi på Gustafs bröd där jag tröståt  hallon/choklad wienerbröd och hallonmunk tillsammans med tre koppar kaffe. Sen kändes det bättre. Värmde mig med ett långt bad och en god bok när jag kom hem sen.

Fika

I söndags slog jag på stort och deltog på vinst och förlust i Stora Tuna OKs terränglöpnings-KM. Med en inte särskilt diger löpbakgrund var jag inställd på att få lida rejält. Och det gjorde jag. Dock på ett överraskande bra sätt då jag hängde med oväntat bra på den krävande banan. Till skillnad mot cykelkvalitéerna där jag kan rulla fort utför så var det raka motsatsen här. Hade relativt bra driv uppför men i utförslöpningen stod jag mig helt slätt mot Johan Hamelius och bröderna Svensk som jag kämpade emot. De bara rullade på utför de leriga stigarna medan jag bromsade och fastnade i varje blöthål trots att jag försökte slå på kamikazeinställningen. 35:34 på 8,3 km knappt fyra minuter efter segrande Anton Sjökvist blev slutresultatet.

2 kommentarer to “Träningshelg”

  1. Hammer säger:

    Imponerande löpcomeback! Gissar att det känns i benen idag =)

  2. Tomas säger:

    Jo tack det känns, men jag kan i alla fall gå framlänges utför trappan här hemma!

Lämna en kommentar