Träningsrapport och plan framöver

De senaste dagarnas träning:

Onsdag – Vila

Torsdag – Spinning med BCK. Blev mest svettig och fick ont i knäna. Tror jag blir bättre av att köra testcykel hemma då man kan styra passet bättre utifrån syfte och behov och då man dessutom får välja sin egen musik. Det finns dock ett socialt värde i att träna i grupp och att tjöta i omklädningsrummet. Den här gången var dock musiken riktigt bra med mer indiepop och mindre klämkäcka hits.

Fredag- Vila

Lördag – Spänstpass 15/15 Mellsta. Blandade benövningar med löpruscher. Kort, intensivt, jobbigt och bra.

Söndag – Cykel distans 4 h med Patrik Moris. Hade slaktade ben sen lördagen. Glappade sönder vänster vevarm och åkte fel, men tröstade mig med panini, snickerskaka, kaffe och cola på Lager 157. Nya skärmarna på crossen funkade kanon.

Novemberdistans med Moris

Har funderat lite kring upplägg inför Vasaloppet efter att fått inspiration från Henrik Öijer. Tror att jag skulle kunna göra det rätt bra om jag riktade in mig från och med nu, men jag vet inte om jag har lust med det. En av poängerna med att vara motionär är ju att ta det lite som det kommer och jag vill gärna både fortsätta cykla och springa under vintern. Rent syreupptagningsmässigt kommer jag vara bra förberedd med alternativa träningsformer men vasan kräver mer. Med lite specialgnuggning av stakförmågan ett par gånger i veckan då (om) vintern kommer och med ett par eller tre seedningslopp så ska jag nog kunna vara tillräckligt bra för att nå topp 200 i alla fall.

Ska ta tag i överkropps- och allmänstyrketräningen den här veckan då jag skaffat mitt livs första träningskort på en sedvanlig träningsanläggning. Valet föll på SVEA-träningscenter som inte är det billigaste stället i stan men som bjuder på fina lokaler, välutrustat gym och framförallt förmånliga öppettider för mig som gärna klämmer in ett pass innan jobbet.

1 kommentar to “Träningsrapport och plan framöver”

  1. kalle säger:

    hej tomas kul att se att du håller i gång mer än en annan…:) ha det bra så syns vi kalle

Lämna en kommentar