SkidO Vemdalen

Fy fan vad tufft det är med skidorientering. Man märker det då man inte är särskilt förberedd för saken. Förmiddagens kortdistans var 7 km med rejäla stigningar på både skoterspår och skatespår vilket innebar 48 min tävlingstid för mig drygt 6 min efter norrmannen Lars Moholdt som var snabbast.

Sprintjaktstarten på eftermiddagen gick lite bättre men jag klantade mig lite på framförallt en sträcka där jag tappade en del tid. Var minuten efter de snabbaste på sprintdelen och slutade som 12:a totalt vilket jag även gick ut som på jaktstarten.

I morgon är det medeldistans. I alla fall på papperet. 15 km ska vi köra och med de 48 minuter jag körde 7km på i förmiddags i åtanke så inser man snabbt att det kommer bli en jobbig upplevelse. Medeldistans ska vara ca 45 min enligt riktlinjerna. Falsk marknadsföring alltså. Ungefär som att bjuda in till ett 15 mil långt linjelopp på cykel och dagen innan start berätta att det egentligen är 30 mil man ska köra. Blir bra träning i alla fall.

2 kommentarer to “SkidO Vemdalen”

  1. Adam Steen säger:

    Härligt att du börjat köra SkidO igen. Är det en lite comeback på gång månntro?

  2. Jokkmokkstomten säger:

    Jokkmokkstomten önskar Dig lycka till med skidåkningen. Jag önskar Dig och Dina flickor en riktig GOD JUL: Jag jobbar hela julafton utom på kvällen då jag skall till Uppsala och fira Jul med Dag o Ingrid samt Farmor.

Lämna en kommentar