Full gas är inte alltid hög fart

Har tidvis varit lite småhängig sen nyårsdagen med lite huvudvärk och snorig näsa. Efter att i förmiddags ha kört ett utelekpass med pulka- och rutschkaneåkning tillsammans med Hennie kändes det dock bättre. Eftersom jag ville vara tidseffektiv för att hinna glo på Tour de Ski så blev det därför en tävlingsfartsintervall på 31minuter med start från Stora Tunas klubbstuga och mål vid vändpunkten uppe vid Halla. Det gick sådär.

Själva terrängen var egentligen perfekt i vasaloppshänseende med mycket diagonal första 10 min så pulsen gick upp och sen mer stakning resten. Stavfästet var rätt dåligt på sina ställen men det gav mig istället tillfälle att slipa på stakning med frånskjut vilket är min svagaste del i den klassiska tekniken. Körde dock fast rejält ibland och det var tur att det inte var tävling idag.

Det blir det däremot nästa helg. Har precis anmält mig till Maserloppet som blir säsongens första långlopp och seedningrace. Känslan för tillfället är att jag med lite flyt på nåt av loppen i vinter kan klara att seeda upp mig till elitledet, men egentligen har jag ingen aning. Jag kanske blir kvar i led 2 där jag står per automatik sen Vasaloppet för två år sedan. 

Har precis pysslat över ett gäng bilder från kameran till datorn. Här under är en på Malin och Hennie som provar julklappar.

I morgon börjar jag jobba igen.

Malin & Hennie

1 kommentar to “Full gas är inte alltid hög fart”

  1. Öijer säger:

    Öppna spjäll imorgon?

Lämna en kommentar