Led 1

Ni har väl koll på seedningstabellerna på vasaloppet.se? Där har man nu publicerat säsongens första två seedningslopp, Vålådalen och Maserloppet och som jag gissade så räckte söndagens utmattning till led 1 för min del. Med råge dessutom. Jag hade även tippat på att jag hade behövt vara i andraklungan i Maserloppet för att nå elitledet. Det hade jag inte klarat i söndags även om jag inte ”väggat”. Elitledsambitionen känns dock inte helt omöjlig för kommande seedningslopp och kan vara bra att ha som morot för att ha lite utmaning kvar på dessa tävlingar och inte bara ta dem som träning. Ska jag klara det måste jag ha en toppdag med full klaffning med bra skidor, rätt draghjälp och fulltankade depåer. Egentligen hör jag nog hemma i led 1 men att stå i elitledet gör allting mycket enklare vid vasaloppsstarten då man inte behöver vara där så förtvivlat långt i förväg utan kan komma i normal tid innan start och kanske till och med testa lite vallning i första backen.

Lyfte skrot i morse. Lyckades glömma nyckeln till jobbet hemma i Skräddarbacken men kom på det halvvägs till stan och fick vända hemåt  igen. En halvtimmes omväg och en gedigen cykeluppvärmning senare var jag igång på gymmet strax efter kl 6. Hängfrivändningar, pullover med tricepspress, latsdrag, bänkpress och ett gäng bålstyrkeövningar var programmet för dagen. Försöker köra tungt på övningarna nu med målet att öka vikten då jag klarar 5 reps x 3 set för att efterlikna någon sorts maxstyrka. Detta gäller inte bålstyrkan där jag kör utnötningsmetoden istället.

Lämna en kommentar