Helgens träning

Distanspass i lördags. Fyra timmar med start i ottan hemifrån dörren via Plättbacken till Mellsta och två varv på Maserloppsbanan. Sen tillbaka till Plättbacken och upp via Enborgshöjden till Bjusan. Sen avverkades Ollesbodarna och Halla innan jag vände ner till Malins väg igen. Fuskade med sportdryck i vätskebältet och ett rundstycke med honung efter 2,5 timme så orken hängde med mig ända hem. Testade ny längd på stavarna, 149cm. Som vanligt är jag lite dum när det gäller sådana här saker och att panga på med fyra timmar direkt med nya grejer är att be om trubbel. Nu gick det dock ok, men lite axel- och tricepsont kom som ett brev på posten. I övrigt kändes det dock överlägset mycket bättre i stakningen. Kan nog kapa en halv eller en centimeter för att få bättre känsla i diagonalen. Tack förresten för alla kommentarer om stavlängder! Finns mycket idéer om vad som är optimal längd men i slutändan är det väldigt personligt vad som funkar bäst.

Igår körde jag ett avskedspass med Fredrik Frykberg som flyttar till Västerås idag. En timme sweet spot i Bergebo blev det. Bästa känslan i år och jag hade svårt att hålla igen andra halvtimmen då jag gasade på i överkant. Stavlängden kändes ännu bättre då jag höll högre fart.

Lämna en kommentar