Norrbärke skimaraton

Fasen, idag är jag faktiskt nöjd. Blev 6:a efter idel fräsare och inte var jag så förtvivlat långt efter heller. Resultatlista. Det var dock inte helt säkert att jag skulle komma till start då jag efter senaste dagarnas minimala sömn vaknade med lite rossliga luftrör. Hade jag inte  pulvrat skidorna hade jag nog stannat hemma. Man vill ju inte gärna vallningen förgås när man lagt så mycket kärlek på den! Närå, skämt åsido så kände jag efter ett par eller tre gånger innan jag bestämde mig, men jag tror jag gjorde rätt. Kände ingenting när jag tävlade och det gick ju som sagt riktigt bra.

Erik Eriksson som vann solo stack redan efter 1o km någonting och jag bet mig länge kvar i gruppen bakom, mycket tack vare Andreas Argårds som liksom jag släppte lucka i uppförsbackarna men som var stark i stakningen och jobbade sig ikapp med mig åkandes snålskjuts bakom. Tack för det! Med milen kvar fick jag ge mig då nyss nämnde Argårds höjde farten på platten. Höll ihop det rätt bra ändå och tappade en minut in till målet mot gruppen med plac 2-5.

Hade mor och far med mig som vätskelangare och klarade på så sätt att hålla väggen stången med gelspetsad sportdryck. Hade dessutom lyckats riktigt bra med vallningen. Gul+Blå Ski*Go med kallcera från förra milleniumet uppepå för glidet och ihopvärmd VR30+VR40, 2 lager VR 40 och sist två tunna lager Ski*Go -2 till -15 för fästet. Hade en bra dag i spåret helt enkelt och det var ett sant nöje att få äran att köra i samma klunga som Kalle G, Ronnie Löf, Adam Steen och Argårds. Det hade jag inte förväntat mig då jag stod på startgärdet och hade ångest.

4 kommentarer to “Norrbärke skimaraton”

 1. Adam Steen säger:

  Grymt kört idag!! Lade till dig på min blogglista nu förresten! :)

 2. Oscar säger:

  Starkt kört Tomas!

 3. Jokkmokkstomten säger:

  BRA kört .Du vet väl att Björnkorven väntar Dig vid Vasaloppsmålet i MORA

 4. Anders säger:

  Film från tävlingen finns på Youtube. Sök på Norrbärke Skimaraton.

Lämna en kommentar