Elitledet

Dåså, då var elitledsplatsen till Vasaloppet säkrad i och med söndagens tid på Norrbärke skimaraton. Gött! Hade till och med kunnat tagit det lite lugnt på slutet då jag klarade det med nästan tre minuters marginal.

Två till seedningslopp har jag tänkt att åka men nu blir det lite annan inriktning och jag siktar på att ta dem helt som förberedelse. På så sätt kan jag se till att testa in skidor, fartstrategi och energiintag ordentligt.  Har inte bestämt riktigt vilka lopp det blir men jag funderar på Evertsbergsrännet för att få nöta lite på vasaloppspåret och sen Engelbrektsloppet för att få lite längre tävlingsdistans.

På tal om skidor så har jag nu fått låna två par gamla värstingar av Erik Eriksson. En inte helt oviktig parameter i min lilla vasaloppssatsning. Mitt egna tävlingspar jag åkte på i helgen funkar riktigt bra då man kan åka på ren kallvalla. Blir det lite slitare fören så det behövs grundvax eller varmt så det ska vara klister är de dock för mjuka. I och med lånet har jag nu bra val oavsett före.

Det enda som stör det idrottsliga för tillfället är att jag gått och blivit dyngförkyld vilket kanske inte var helt oväntat. Hennie är dock bättre och gjorde sin första dag på dagis idag igen efter sjukdomen. Pigg och glad men med dålig aptit var utlåtandet från personalen när jag hämtade på eftermiddagen. Inte hade aptiten blivit bättre till middagen heller. Tre kvarts banan, ett par tuggor smörgås med ”ots” och ”inka” och ett slick på smörkniven fick räcka. Hon var inte alls på humör sen och det enda som hjälpte var ”Pippi på rymmen” och välling.  Både jag och Malin kan återigen konstatera hur förskonade vi varit från dessa ”problem” tidigare. Vi har en ängel till dotter helt enkelt!

4 kommentarer to “Elitledet”

 1. Adam Steen säger:

  ”vavadejagsa” , grattis! :)

 2. tomp säger:

  Tack Adam!

 3. Hammer säger:

  Grattis! Låter som kloka val av lopp att förbereda sig på. Hur går det med stavlängderna då?

 4. JG säger:

  Men satan då vilka förberedelser. Skall bli spännande vem som blir bästa skido, du eller påsen!

Lämna en kommentar