Underbar vinterdag

Lite, lite bättre idag. Med strålande sol, gnistrande snö och human temperatur längtade jag ut i skogen så fort det blev ljust ute. Efter morgonbestyr med Hennie, en tur till Falun och ICA Maxi, lunch och lite städning bar det ut i spåret upp mot Halla. Förra året var det fantastiska skidförhållanden här hemifrån och det har inte varit sämre i år och jag slås gång på gång av hur glad jag är att jag bor just här uppe i Skräddarbacken. Vildmarkskänlsa direkt på husknuten i stort sett. Vi som trodde att vi skulle sakna Bergebo när vi flyttade därifrån, men än så länge har jag inte märkt nåt av det. Sven Lundbäck, vår forne granne, saknar jag dock då och då.

Nåväl. Rejält påpälsad för att påminna om att hålla farten nere och med ett tjockt och klumpigt motionärslager med VR45 blev det en 45 minuters tur i sakta mak. (utan vätskebälte) Jag är svag nu och det känns oerhört avlägset att tävla något. Framförallt i nio mil. Förhoppningsvis (och troligtvis) ändrar sig det rätt snabbt bara jag kommer igång lite igen.

Får passa på att tacka Emil G, Lalla, Per Sillén mfl som håller spåren i trim. Ni gör ett fantastiskt jobb!

skidspår

vinterskog

egobild

4 kommentarer to “Underbar vinterdag”

 1. JG säger:

  Gamla Fält IF-jackan?

 2. tomp säger:

  jg>> Yeah! Nu när jag är motionär kan jag återanvända alla gamla klubbkläder till jag dör.

 3. Öijer säger:

  Att vara motionär innebär en hel del frihet. Som att säga nej till vätskebälte. Eller använda gamla kläder utan rätt sponsorloggor på.

 4. Zerbembasqwibo säger:

  Men Tomp, jag saknar er också! Ladda för ett eventuellt Bertils vintercup 13 mars i gamla jaktmarkerna…

Lämna en kommentar