Svenska Mästerskapen och lite OS

Nu är skidorna färdigpulvrade och snart kommer Hammarberg och hämtar mig för avfärd upp till Vansbro och skidorienterings-SM. Sprint väntar idag sen långdistans i morgon och stafett på söndag. Ska bli kul! Kom på att jag inte dammat av skateskidorna sedan skidO-premiären i Vemdalen i december så jag kände mig tvungen att sticka ut en sväng igår kväll. Kändes lite kantigt men ändå helt ok, framförallt växel två. Blir troligtvis mest smalspår hur som helst i helgen så lite ska jag väl ha att hämta från mina vasaloppsförberedelser. Av någon konstig anledning så envisas Dalarnas Tidningar med att skriva om mig som någon sorts outsider. Det tror jag inte ett dyft på. Förutom den knappa träningen på skateskidorna så har jag varken rört kartstället eller åkt skoterspår på två månader och dom jag förväntas konkurrera med tillhör världseliten och tävlar varje helg.  Jag är med för att det är kul och någon comeback är det definitivt inte tal om.

Annars rullar det på. Jobb, lite knappt om träning och sen OS på kvällarna. Det som gjort störst intryck på mig hittills är, förutom Kallas och Ferrys guldmedaljer, Anjas krasch. Fy fasen vad obehagligt jag tyckte det var. Jag tyckte det hängde i luften mest hela tiden och det syntes verkligen i många delar av åket att hon pressade på gränsen. När det sen brakade till så slutade nog mitt hjärta slå en sekund, men att hon klarade sig så pass bra och till råga på allt klarade av att övervinna smärta och rädsla dagen och dessutom knipa ett OS-brons är otroligt imponerande. Jag har väl inte alltid haft så lätt för Anja som person, i alla fall så som hon framställts genom TV-rutan. Nu är jag full av beundran och kommer nog så att förbli för all framtid.

Eftersom det förväntas kräksnöa i helgen så bjussar jag på en solskensbild från i söndags för att påminna om att vintern är fantastisk.

Hennie på eftermiddagsfikatur i skidspåret

1 kommentar to “Svenska Mästerskapen och lite OS”

  1. ingrid lundgren säger:

    En så`n härlig bild!Faster Ingrid

Lämna en kommentar