2 x SM-brons

Jaja, de hade väl lite rätt i tidningen ändå. Men man måste komma ihåg att landslagsåkarna precis kommit hem från en två veckor lång sejour på världscup och EM i forna östblocket. Man brukar kunna vara både lite less och sliten då. Hur som helst är jag nöjd.

Sprinten var loppet med bästa känslan. Vägvalade bort medaljchanserna redan till första kontrollen då jag ändrade mitt vägvalsbeslut vid startpunkten och tappade en minut. Sen flöt det på oförskämt bra. Slutade 6:a, 1 min efter Erik Rost.

Långdistansen var en prövning. Snöstorm och tuff bana gjorde det till äventyrliga förhållanden. Lite som barnen från Frostmofjället kan man säga. Jag var glad att hitta hem. Kämpade dock på i samma tempo hela banan utan egentliga misstag och lyckades knipa bronset efter Rost och Johan Granath.

Idag var jag rätt sliten, framförallt i triccarna. Tillsammans med kärvföre så blev det drygt. La mig i djupsnön vid första kontrollen och tappade viktigt sug bakom favoritlagen. Sen åkte jag nog lite tokigt på ett par sträckor för jag tappade mycket tid. Hammarberg hämtade sen upp oss på ett snyggt sätt och vi blev trea efter Hallby som vann före Alfta.

Arrangörerna i HJS Vansbro gjorde en fantastisk insats hela helgen trots usel hjälp från ovan. Det var verkligen sämsta tänkbara väder för att hålla igång ett tävlingsområde men de klarade det med bravur med massiv spåruppkörning både innan och under tävlingarna.

3 kommentarer to “2 x SM-brons”

  1. Bergkvist säger:

    Bra jobbat!

  2. Frykberg säger:

    extra nice!

  3. Jokkmokkstomten säger:

    GRATTIS TILL BRONS . I MORGON ÅKER JAG TILL ÖREBRO SEDAN BLIR DET MORA PÅ TORSDAG OCH PÅ FREDAG BÖRJAR JAG MITT VASALOPPSÄVENTYR .VI SYNS I MORA OCH LYCKA TILL .

Lämna en kommentar