Dubbelpass

Veckans andra dubbelpass idag. Lite panikträning inför den 7:e mars. Började med styrka på Svea i morse. Hängfrivändningarna gick lite knackigt men resten kändes oförskämt bra och jag lastade på mer än jag gjort tidigare den här vintern.

På eftermiddagen hade Rikard Claesson bjudit in till träningsrace på Skräddarbackens elljusspår. 3 varv, totalt 7km, två startande, -1 grad, fuktig luft och glatta spår var förutsättningarna. Vallaångesten för Vasaloppet blev inte mindre i och med detta då det var vanskliga förhållanden och med halkiga skidor som ändå bromsade i utförsbackarna så blev jag bryskt påmind om hur svårt det kan vara i dessa fören. Hade hyfsat tempo i kroppen ändå och distanserade en illamående Rikard med 1:20.

Hennie har ärvt sin mammas och morbrors snowracer idag och blev extra lycklig. I morgon blir det testkörning av den för henne medan jag siktar på ett långt distanspass.

1 kommentar to “Dubbelpass”

  1. Rikard säger:

    Bra kört i lördags! Blev det nåt distpass igår?

Lämna en kommentar