Tankar inför första söndagen i mars

Jag hade önskat mig en bättre sista uppladdning inför söndagens Vasalopp. Men nu är det bara att gilla det berömda läget. Än så länge är det egentligen ingen fara på taket. Jag är inte jätteförkyld, bara snorig, småhängig och med en allmänt otrevlig känsla i luftvägarna. Som Janne mycket riktigt påpekade i sin kommentar till mitt förra inlägg så har jag tidigare lyckats rätt bra direkt efter jag varit sjuk. Får hoppas på en sån effekt den här gången också. Måste bara bli lite friskare först. Har spenderat dagen hemmavid för att om möjligt få mer vila än på jobbet. Har jobbat ändå, men mest genom eget pysslande framför datorn vid köksbordet istället för ett gäng möten. Det är snällare både mot mig själv och mina kollegor. Jag vet ju vad jag själv tycker om de som sitter och snörvlar på jobbet.

Hade topp 200 som mål innan vintern. Efter Norrbärke skruvade jag upp förväntningarna lite och började så smått sukta efter topp 100. Åkte ju sen på en trevlig 2½ veckors förkylning och jag var tillbaka till utgångsläget igen. När jag lyckades så bra på skidO-SM för två veckor sen så förstod jag att jag var rätt bra med i matchen ändå och en placering bland de hundra första kom åter i sikte. Nu vet jag inte riktigt. Målet är först och främst att starta sen får vi se. Med bra skidor, gott energiintag och bra fartstrategi ska det nog räcka hyfsat ändå.

Vem vinner på söndag då? Jag hoppas så klart på Daniel Tynell och Erik Eriksson, men tippar Oskar Svärd med Jörgen Brink som outsider. I skidorienterarkampen kommer striden stå mellan pånyttfödde Daniel Nordebo och Peter Arnesson. Cyklistkampen kommer Håkan Löfström att vinna ohotad.

Hennie gillar att mamma Malin har sportlov:
Rutschkana i snövallen utanför dörren

Lämna en kommentar